Gebroken betonwasser

Wash Bear Pro 150

Duurzaam

Duurzame keus

Wash Bear Pro 150

Capaciteit

Verbruik

22 kW

Gewicht

9,5 ton

Aandijving

Elektrisch

Betonproducten

Volume menger

Aantal fracties

Zeefdekgrootte

Transport afmeting (L x B x H)

7.345 mm x 2.240 mm x 2.580 mm

Afmeting (L x B x H)

wash-bear® pro 150 vlotter/spoelafscheider

De wash-bear® pro 150 is een zeer efficiënte technologie voor het scheiden van lichte materialen uit bouwafval. De wash-bear® pro 150 werkt volgens het beproefde drijf-zinkprincipe en scheidt lichte materialen uit zoals hout, kunststof en isolatiemateriaal betrouwbaar en schoon van de mineralen. De wash-bear® pro 150 kan worden gebruikt om alle minerale materialen te reinigen, maar vooral RCL-bouwmaterialen.

Naast de procesefficiëntie, die bijna 100% scheiding van onzuiverheden en minerale fracties garandeert, scoort de wash-bear® pro 150 ook met zijn superieure economische efficiëntie. Naast het robuuste, onderhoudsvrije ontwerp van de systeemtechnologie is dit het resultaat van het zuinige gebruik van de te gebruiken hulpbronnen. Het gesloten systeem verbruikt alleen water in de vorm van de afzettingen op de geloosde mineralen. In een shift van 10 uur wordt in de praktijk 4-8 m³ gebruikt, waarbij de instroom automatisch wordt geregeld door vlotters. Deze techniek voorkomt een concentratie van chemische stoffen in het eluaat.

Kenmerken:

 • Innovatief zeefsysteem met de drijf- en zinkmethode
 • Geen afvalwater, alleen aanvulling van het bedrijfswater.
 • Hoge milieu compatibiliteit door lage geluids- en stofemissie
 • Zelfreinigend
 • Zeer slijtvaste schroef gemaakt van speciale legering
 • Hoge productiecapaciteit
 • Korrelband 4-120mm in één bewerking, scheiden en zeven
 • Lage energiebehoefte

Het gebruikte water wordt opgenomen in het basisvochtgehalte van het RC-materiaal. Wat de chemische samenstelling betreft, is de maximale output die welke door het bouwafval in het systeem is gebracht. De economische efficiëntie van het systeem gaat verder met het energieverbruik, dat met 8-15LW/u tijdens bedrijf aanzienlijk lager is dan een windzifter met vergelijkbare prestaties.

Het aandrijvingsvermogen is voldoende om de wash-bear® pro 150 met volle belasting te starten. Dankzij de compacte afmetingen kan de wash-bear® pro 150 eenvoudig worden geïntegreerd in de totale procesketen, zelf op smalle bouwplaatsen.

De basis van de eenvoudige en onverwoestbare technologie van een zuivere mechanische scheiding van lichte materialen zoals, gasbeton, kunststof of organische materiaal wordt gevormd door de gepatenteerde transportschroef. Door middel van een intelligent besturingssysteem kunnen de draaisnelheid en de spoed van de schroef traploos worden aangepast en daarmee ook de ontwatering van het materiaal. De afvoer van de drijvende lichte materialen vindt continu en automatisch plaats via een speciaal voor de wash-bear® pro 150 ontworpen borstelband; de scheidingsmogelijkheden worden onder andere gecompleteerd door een optionele luchtclassificator.

Naast de wash-bear® pro 150 zijn er ook nog de volgende modellen te verkrijgen:

No items found.

Opties

 • Extra luchtclassificator in het toevoergebied
 • Verminderde kwaliteit van de schroef voor eenvoudige toepassingen
 • Hydraulische heffunctie van de trog
 • Hydraulische nivelleerinrichting
 • Systeem met zijdelingse afvoer van verontreinigen
 • Geïntegreerde hoofdafvoerband
 • Kleur naar wens van klant

Vraag een offerte aan!

Neem contact op met onze specialisten en wij geven vrijblijvend advies gebaseerd op jouw situatie!

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact op.

Er ging iets fout. Probeer het nog eens.

Door op "Accepteer" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.