Door op "Accepteer" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Het verhaal achter Ophof

Het geheim van voorop lopen is vroeg beginnen

Ophof voelt zich thuis in de Nederlandse recyclingbranche en is al meer dan 35 jaar het aanspreekpunt voor slimme en  efficiënte oplossingen in een continu veranderende markt. Voor u als ondernemer is het prettig  om dan te kunnen vertrouwen op onze expertise en partnerships met vooraanstaande fabrikanten zodat u kunt (blijven) doen wat u graag wilt: Ondernemen & Innoveren.

1983

De passie voor recycling zit in de genen.

Nadat zijn vader afvalverwerkingsbedrijf GJ Ophof BV, heeft opgericht, treedt Gerrit Ophof op 19 jarige leeftijd in het bedrijf. Hier startte de lange voorgeschiedenis van het huidige Ophof Recycling Equipment. GJ Ophof BV breidt zich in de daaropvolgende jaren flink uit en verandert zijn naam in Ophof Milieu. Op het hoogtepunt werd het afval ingezameld voor 19 Ijsselvecht-gemeenten waar elke week 190.000 mini-containers werden geleegd.

2005

Overname door Van Gansewinkel

Het succes van Ophof Milieu blijft niet onopgemerkt: Van Gansewinkel neemt GJ Ophof BV over. Gerrit besluit zijn hart volgen en richt zich meer en meer op de verkoop van recycling machines.

2006

Ophof Recycling wordt opgericht

Gerrit’s passie voor recycling resulteert in een nieuw bedrijf: Ophof Recycling. Hiermee richt  hij zich op het, samen met betrouwbare en gerenommeerde partners, bedenken en realiseren van hoogwaardige oplossingen voor de recyclingindustrie

2015

Ophof Recycling focust zich op machines

Vanaf 2015 focust Ophof Recycling zich volledig op de verkoop en verhuur van hoogwaardig recycling equipment en wordt dealer van Rockster en Neuenhauser.

2018

Ophof Recycling haalt de koningsklasse naar Nederland met SBM

Ophof Recycling wordt in Nederland het aanspreekpunt van SBM uit Oostenrijk: Al 60 jaar wereldwijd toonaangevend  op het gebied van  elektrisch aangedreven mineraalverwerkingsinstallaties voor de beton- en recycling-industrie.

2019

Maskin Mekano. Er uit zeven, wat er in zit.

Met het ontdekken van het in Europa nog  onbekende merk Maskin Mekano spelen we als Ophof Recycling Equipment in op een markt die behalve méér ook steeds strengere eisen  stelt. Maskin Mekano sluit daar met haar know-how naadloos op aan wanneer het aankomt op het efficiënt en zuiver zeven van (hele) fijne fracties. Met de volledig elektrische aangedreven  zeefinstallaties van Maskin Mekano (én de breekinstallaties van SBM!) wordt bovendien uitstekend ingespeeld op het terugdringen van de CO2-uitstoot en dat versterkt – wat ons betreft - de reputatie en geloofwaardigheid van de recyclings-branche.

Heden

Groeien door tevreden klanten.

Groeien gaat niet zonder horten en stoten; zéker niet in een markt die continu verandert en steeds nieuwe – vaak strengere -  eisen stelt.  Dankzij sterke (kwaliteits)merken als SBM, Maskin Mekano en Anaconda zien we onze rol in de recyclingmarkt ieder jaar een beetje groeien; samen met onze partners én onze  klanten.  Hoogwaardig recyclen vergt immers hoogwaardig equipment!

Werken aan een groenere wereld

Bij Ophof Recycling Equipment blijven we ons inzetten voor een betere, efficiëntere en milieuvriendelijke recyclingbranche. De vraag naar circulaire producten blijft toenemen voor het maken van wegen, bouwen van huizen of het vernieuwen van grond. Wij willen ons steentje bijdragen aan deze nieuwe wereld door altijd de meest innovatieve machines te leveren met de laagste CO2 uitstoot.

Meer weten over onze machines? Neem contact op!